Blue Flower

Stichting Lieve Engeltjes is in februari 1998 opgericht. Een moeder was na het overlijden van haar zoon op zoek naar een Nederlandstalige mailgroep om haar gevoelens over het verlies van haar kind met lotgenoten te kunnen delen. Ze vond echter alleen Engelstalige groepen en is daarom zelf een Nederlandstalige groep begonnen, die ze de naam Lieve Engeltjes, kortweg LE, heeft gegeven.

In korte tijd is LE van een klein groepje mailende lotgenoten uitgegroeid tot de organisatie die we nu zijn, met 13 mailinglijsten en ruim 160 aangesloten lotgenoten.

Lieve Engeltjes vindt het belangrijk dat mensen die getroffen zijn door het verlies van een kind met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alle gevoelens die meespelen rondom dit verlies. Respect voor elkaars gevoelens staat hierbij voorop en mensen van alle levensovertuigingen zijn welkom.

Ook privacy staat bij LE hoog in het vaandel. Boven alles willen wij een veilige omgeving creƫren waarin lotgenoten in alle vrijheid over hun verlies kunnen en mogen spreken, zo vaak en wanneer ze maar willen. In verband met de privacy wordt het gemaakte account van lotgenoten met gegevens en de geplaatste berichtjes verwijderd uit ons systeem wanneer zij afgemeld worden.

Naast het verzorgen van contact tussen lotgenoten, wil Lieve Engeltjes al haar ervaringsdeskundigheid benutten en bundelen om de zorg aan lotgenoten te verbeteren. Daarom voeren wij projecten uit om professionele hulpverleners over LE te informeren en hen te voorzien van aanbevelingen en tips om hun zorg te verbeteren.